دلم هوایت را کرده ، کاش بودی
تو میدانی دلم بهانه چه چیز را می گیرد , بهانه نبودنت ، برایت از درگاه خداوند آرامش خواهانم.
می دانم پنجشنبه هاچشم انتظارم هستی مادر
پس اشکهایم را از راه دور همچون دسته گلی برایت
می فرستم تا بدانی این دل طوفان زده ام تا هستم
با یاد و خاطر تو می تپد
دوستت دارم مادر ......
امروز پنج شنبه است و خوبه یادی کنیم از عزیزانی که دیگه در بین ما نیستند یک سال و دو ماه است که مامان عزیزم دیگه دربین ما نیست و من امروز به یادش و برای خیرات دستور حلوایی رو می گزارم که از زنده یاد مادرم یاد گرفتم روحت شاد مهربونم
مواد لازم
آرد گندم : ۱ پیمانه
شکر : ۱ پیمانه
کره یا روغن : ۱/۲پیمانه
زعفران : ۱ قاشق غذاخوری
آب : ۳/۴ پیمانه
گلاب : ۱/۴ پیمانه
هل : چند عدد
طرز تهیه
- آب و شکر را در ظرفی مخلوط کرده روی حرارت می گذاریم تا شکر در آب حل شود وقتی کمی قوام
پیدا کرد گلاب ؛ زعفران و چند عدد هل را درون شربت می اندازیم و حرارت را کم می کنیم تا شربت ریز
بجوشد و شربت را داغ نگه می داریم . در انتها هم می توانید هل را از شربت
خارج کنید
- آرد را الک کرده درون قابلمه ریخته روی حرارت متوسط قرار می دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود و به رنگ
قهوه ای روشن در بیاد حواس خود را جمع کنید که نسوزد ؛ با قاشق چوبی مرتب هم می زنیم
رنگ حلوا به نوع آرد و همينطور سليقه بستگي دارد ولي به هر حال بايد حتما خامی آرد گرفته شود
بعد از تغییر رنگ آرد دوباره آن را الک کرده سپس به قابلمه برمی گردانیم روغن را اضافه کرده و هم می زنیم بعد از خوب تفت دادن آرد و روغن زمان اضافه کردن شربت می باشد
آرد را از روي حرارت بر مي داريم و شربت را كم كم به آن اضافه مي كنيم ،
دراين مرحله بايد خيلي دقت كنيد تا دست شما نسوزد و مرتب هم بزنيد تا شربت به خورد حلوا برود
یعنی وقتي ظرف را مي چرخانيد و حلوا از ديواره قابلمه به راحتی جدا شود اگر حلوای شما کمی شل بود می توانید
کمی بیشتر روی حرارت قرار دهید .
حلوا آماده است ....
نکات ...
- مقدار زعفران را بسته به رنگ و غلظت آن می توان تغییر داد .
- برای درست کردن حلوا باید حوصله داشته باشید و مرتب هم بزنید
نوش جان ; آزاده
جای مادر گلتون تو بهشت عزیزم
ReplyDeleteحلوات خیلی خوشرنگ شده مال من به این خوشرنگی نشد
نوش جون
قربونت شادی عزیزم ؛ خدابیامرزه رفتگان شما رو
Deleteمرسی گلی ؛ آرد رو باید خوب تفت بدی
از دستورهای خوب مامانم هست