Monday, August 10, 2015

بستنی سنتی زعفرانی


با گرم تر شدن هوا هیچی مثل بستنی دل آدم رو حال نمی یارههههه
اون هم یه بستنی خونگی و خوشمزههههه
یکی از خوشمزه ترین بستنی هاااا



مواد لازم


شیر پر چرب : 3 پیمانه
شکر : 1 پیمانه
ثعلب : 1 قاشق غذا خوری
خامه : 50 گرم
گلاب : 1/4 پیمانه
زعفران غلیظ : 1/3 پیمانه
پسته خرد شده : 100 گرم
خامه اضافه : 100 گرم


( طرز تهیه )

- ابتدا خامه ( 100 گرم ) را در یک سینی لبه کوتاه به قطر1 یا 2 میلی متر پهن کنید در فریزر بگذارید تا یخ بزند.



 - شکر و ثعلب را با هم خوب مخلوط کنید کنار بگذارید .


- شیر را درون قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاد .



- وقتی شیر به جوش آمد حرارت را کم کنید سپس کم کم مخلوط شکر و ثعلب را به شیر داغ اضافه کنید.
- مرتب با همزن هم بزنید تا مخلوط شکر و ثعلب کاملا در شیر حل شود و قوام بیاد .



- زعفران را به جای آب با کمی شیر حل کنید .
- بعد از اینکه شیر قوام آمد از روی حرارت بردارید کمی که خنک شد خامه ( 50 گرم ) ؛ گلاب وزعفران را به شیراضافه کرده با همزن دستی هم بزنید حتما در ظرف استیل ریخته به مدت 1 ساعت در فریزر قرار دهید




برای تهیه بستنی خونگی به دو روش می توان عمل کرد که به روش سنتی یا با استفاده از بستنی سازکه هر دو روش را در زیر توضیح خواهم داد
روش اول ( سنتی )
مایع بستنی را در ظرف استیل می ریزیم به مدت 1 ساعت در فریزر قرار می دهیم
هر 30 دقیقه یکبار از فریزرخارج می کنیم با همزن برقی خوب می زنیم تا بلور یخ باقی نماند و دوباره در فریزر قرار دهید تا خودش را بگیرد ولی یخ نزند این عمل را 4 بارهر 30 دقیقه یکبار انجام دهید تا زمانیکه بستنی حسابی کشدار شود انجام می دهیم چون بستنی از اطراف ظرف شروع به بسته شدن می کند مرتب هنگام هم زدن با قاشق از اطراف ظرف به مرکز ظرف بیاورید و دوباره در فریزر قرار دهید در مرحله آخر خامه یخ زده را خرد کنید به همراه پسته به بستنی اضافه کنید سپس به مدت 8 ساعت در فریزر قرار دهید بعد با قاشق مخصوص بستنی ( اسکوپ ) در ظرف ریخته با خلال پسته تزیین و سپس سرو کنید یا اینکه با استفاده از نان های آماده در بازار به صورت حصیری یا قیفی نوش جان کنید ...


                                           
این عکس بعد از آخرین هم زدن ؛ ببینید چه خوب بستنی کشدار شده
اما اگر از دستگاه بستنی ساز استفاده می کنید مایع بستنی را 2 ساعت در فریزر قرار دهید تا بستنی در فریزر کمی ببندد بعد در دستگاه بستنی ساز بریزید بعد از 30 تا 35 دقیقه یا زمانی که بستنی سفت و کشدار شد آماده می باشد
وقتی خواستید دستگاه را خاموش کنید پسته و اون خامه اضافه که در ابتدا توضیح دادم را از فریزر خارج کرده با چاقو برش می دهیم به بستنی اضافه می کنیم و با قاشق مخلوط کرده بعد بستنی را به مدت 8 ساعت در فریزر قرار دهید تا کاملاً بسته شود سپس سرو کنید ؛ استفاده از دستگاه بستنی ساز کمی کار را راحت تر می کند




(نکات )
- برای تهیه بستنی حتما شیر را بجوشانید.
- از خامه پر چرب ۳۵٪ به بالا استفاده کنید .
- ثعلب باید مرغوب باشد تا بستنی دچار یخ زدگی نشده و کشدار شود.
- اگر شکر بستنی بیشتر از میزان داده شده باشد، بستنی نمی بندد.
- هر چه مقدار ثعلب زیاد باشد بستنی کشدارتر می شود. (البته نه بیشتر از حد مجاز)



 - بهتر است برای زود بسته شدن بستنی به روش سنتی آن را در سینی های لبه دار   
  فلزی بریزید و هر بار با کاردک آن
  را هم بزنید تا بستنی زود بسته شود.
- اگر كيفيت ثعلب پائين باشد يا مقدار آن براي تهيه بستني كم باشد ، در اين شرايط  

   بستني كشدار نشده و حالت يخي به خود مي گيرد ، پس بهتر است به مقدار تعيين   
   شده  توجه شود.
- زعفران به اندازه ای اضافه کنید تا کاملا زرد شود زیرا بستنی بعد از آماده شدن  

  کمرنگ تر می شود
- اگر می خواهید تیکه های خامه درون بستنی یخ نزند حتما باید از خامه پرچرب  

  استفاده کنید خامه را کمی با چنگال بزنید و در یک سینی لبه دار یا یک ظرف  
  پیرکس که کف ظرف پلاستیک فریزر پهن کرده اید ریخته سپس داخل فریزر قرار  
  دهید تا خودش را بگیرد خامه که دارای چربی زیاد باشد یخ نمی زند



  نوش جان ; آزاده

5 comments:

  1. وای اول صبحی اینو دیدم هوش از سرم رفت
    روز فستینگم هم هست
    قشنگ فستینگه نابود شد رفت
    :(((

    ReplyDelete
    Replies
    1. هاااااهاااا شادی از دست تو
      من هم امروز فستینگ هستم
      موفق باشی دوست جووون
      *******

      Delete
  2. سلام
    ممنون از وقتتون, یک سوال داشتم و ممنون میشم راهنمائیم کنید. آیا ثعلب همان پودر وانیل هست؟ اگر نیست میشه بگید چیه و یا اگر اسمه انگلیسیش را میدونید راهنمائی کنید ممنون میشم.
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام عزیزم ؛ نه وانیل و ثعلب دو تا ماده جدا هستند ...
      ثعلب پودری سفید رنگ است که ماده اصلی در ساخت بستنی به حساب می آید که باعث کشدار شدن
      بستنی می شود ؛ اگر كيفيت ثعلب پائين باشد يا مقدار آن براي تهيه بستني كم باشد ، در اين شرايط بستني كشدار
      نشده و حالت يخي به خود می گيرد ؛ به انگلیسی میشه salep ؛ و از فروشگاههای ترک
      و عرب به نام ثعلب یا سلب یا سحلب تهیه کنید حتما به مغازه دار بگویید برای تهیه بستنی هست چون دو مدل ثعلب هست که یکی هم برای سوپ موجود است ، البته اگر ایران هستید به راحتی از مغازه های لوازم
      قنادی و عطاری ها می توانید تهیه کنید
      آزاده

      Delete
    2. مرسی از لطفتون, متوجه شدم
      موفق باشید :)

      Delete