هویج پلو یکی از پلوهای خوشمزه و قدیمی در آشپزی ایرانی می باشد
عطر زعفران در آن فوق العاده است این پلو را می توان با مرغ ، گوشت چرخ شده و یا گوشت قلقلی تهیه کرد این پلو بسیار ساده و راحت درست می شود و با توجه به طعم و خواص بینظیر هویج می توانید آن را در برنامه غذایی خود جا دهید و از طعم آن لذت ببرید ما که خیییلی دوست داریم و همیشه از خوردنش لذت می بریم ؛ پس اگر علاقه مند به دانستن طرز تهیه هستید
اینبار با طرز تهیه این پلوی خوشمزه با مرغ همراه من باشید
مواد لازم
برنج : 3 پیمانه
مرغ : 500 گرم
هویج : 5 عدد
پیاز : 1 عدد
آبلیمو : 2 قاشق غذاخوری
شکر : 1 قاشق غذاخوری
زعفران حل شده :1/4 لیوان
دارچین : 1 قاشق چای خوری
رنده پوست پرتقال : به مقدارلازم
ادویه ؛ زردچوبه؛ فلفل سیاه؛ پودر فلفل دلمه ای؛نمک : به مقدار لازم
روغن : به مقدارلازم
ادویه پلویی : 1 قاشق غذاخوری
خلال پسته برای تزیین
عطر زعفران در آن فوق العاده است این پلو را می توان با مرغ ، گوشت چرخ شده و یا گوشت قلقلی تهیه کرد این پلو بسیار ساده و راحت درست می شود و با توجه به طعم و خواص بینظیر هویج می توانید آن را در برنامه غذایی خود جا دهید و از طعم آن لذت ببرید ما که خیییلی دوست داریم و همیشه از خوردنش لذت می بریم ؛ پس اگر علاقه مند به دانستن طرز تهیه هستید
اینبار با طرز تهیه این پلوی خوشمزه با مرغ همراه من باشید
مواد لازم
برنج : 3 پیمانه
مرغ : 500 گرم
هویج : 5 عدد
پیاز : 1 عدد
آبلیمو : 2 قاشق غذاخوری
شکر : 1 قاشق غذاخوری
زعفران حل شده :1/4 لیوان
دارچین : 1 قاشق چای خوری
رنده پوست پرتقال : به مقدارلازم
ادویه ؛ زردچوبه؛ فلفل سیاه؛ پودر فلفل دلمه ای؛نمک : به مقدار لازم
روغن : به مقدارلازم
ادویه پلویی : 1 قاشق غذاخوری
خلال پسته برای تزیین
( طرز تهیه )
برنج را از 2 ساعت قبل با کمی نمک خیس می کنیم و کنار می گذاریم .
سینه مرغ را با چند عدد برگ بو؛دوحبه سیر؛ دوعدد چوب دارچین وکمی روغن زردچوبه ؛ ادویه ؛ فلفل سیاه و کمی زعفران حل شده ابتدا تفت می دهیم سپس حدود 3 لیوان آب اضافه می کنیم و اجازه می دهیم مرغ بپزد
سینه مرغ را با چند عدد برگ بو؛دوحبه سیر؛ دوعدد چوب دارچین وکمی روغن زردچوبه ؛ ادویه ؛ فلفل سیاه و کمی زعفران حل شده ابتدا تفت می دهیم سپس حدود 3 لیوان آب اضافه می کنیم و اجازه می دهیم مرغ بپزد
بعد از پخت ریش ریش می کنیم .هویج را خلالی خرد کرده کنار می گذاریم.
پیاز را خرد کرده در کمی روغن تفت می دهیم تا سبک شود
سپس هویج را به آن اضافه کرده تفت می دهیم نمک ؛ زردچوبه ؛ ادویه ؛ فلفل سیاه ؛ شکر و پودر پاپریکا ( فلفل دلمه ای ) را اضافه می کنیم و درتابه را می گذاریم تا هویج ها با بخارخود نرم شوند رنده پوست پرتقال را به مواد قبلی اضافه می کنیم و تفت می دهیم
در آخرمرغ را به همراه زعفران و آبلیمواضافه کرده بعد از کمی تفت از روی حرارت بر می داریم .
حالا می رویم سراغ برنج ؛ برنج را آبکش می کنیم و کف قابلمه هر ته دیگی که خواستیم می گذاریم ﴿ نان ؛ کاهو ؛ سیب زمینی ﴾ من از چیزی استفاده نکردم کمی روغن و زعفرون کف قابلمه ریختم نصف برنج را می ریزیم بعد مایه
مرغ و هویج را روی آن ریختم سپس بقیه برنج را می ریزیم روی آن زعفران و ادویه پلویی ریخته و دمکن را گذاشته و به مدت 45 دقیقه می گذاریم دم بکشد 10 دقیقه اول با شعله متوسط تا بخار کند بعد از اینکه پلو بخار کرد من کمی ابروغن روی پلو ریختم واجازه دادم تا پلو با حرارت کم خوب دم بکشد .
خیلی ی ی ی خوشمزه شده بود امتحان کنید و از طعم آن لذت ببرید
من با تراشه هویج و خلال پسته پلو رو تزیین کردم .
با سالاد شیرازی و ترشی خونگی سرو شد .
نکات
- اگرغذای شیرین دوست ندارید می توانید شکر را حذف کنید یا اگر دوست
دارید می توانید بیشتر از مقدار گفته شده مصرف کنید یا از عسل استفاده کنید
یک قاشق شکر در این پلو اصلا معلوم نیست پس بدون نگرانی بریزید .
- عطر پوست پرتقال در این پلو معرکه است اولین بار بود استفاده می کردم .
- اگرمی خواهید طعم و مزه ای بی نظیر تجربه کنید پس در مقدار زعفران و
دارچین سخاوت به خرج دهید
نوش جان ; آزاده
No comments:
Post a Comment