Saturday, June 27, 2015

بروشت گوشت - فرانسوی - ‌Brochette


بروشت نوعی کباب چوبی می باشد
بروش ( broche ) در زبان فرانسه به معنای  سیخ  
بروشت (brochette) با پسوند کوچک کننده ( te ) به معنی سیخ کوچک است.  
در زبان فرانسه به هر مواد خوراکی از گوشت  تا سبزیجات و میوه خام  
( البته به صورت کباب ) که روی سیخ سرو شود بروشت گفته می شود
بروشت یکی از غذاهای خوشمزه ای است که در اکثر رستوران ها و آشپزخانه های بلژیک و فرانسه تهیه می شود و طرفداران بسیاری دارد بروشت ها انواع مختلفی دارند که بر حسب مواد نام گذاری می شوند
یکی از انواع بروشت ها که خیلی هم لذیذ است بروشت گوشت می باشد که اینجا در کنار انواع سبزیجات بخارپز وپوره سیب زمینی سرو می شود البته من فرهنگ ایرانی رو قاطی فرنگی کرده و این کباب لذیذ رو با برنج سرو کردم
بروشت ها رو می توان روی منقل یا در صورت در دسترس نبودن منقل در فر یا روی گاز تهیه کرد 
در زیر با روش تهیه این کباب خوشمزه آشنا می شوید ::

مواد لازم
گوشت گوسفند : 300 گرم
فلفل دلمه ای رنگی : 2 عدد
پیاز : 2 عدد
گوجه : 4 عدد
فلفل سیاه ؛ زردچوبه ؛ ادویه کاری ؛ روغن زیتون ؛پودرپاپریکا (فلفل دلمه ای ) پودر سیر : به مقدار لازم
نمک : به مقدار لازم
آبلیمو : 2 قاشق غذاخوری
زعفران : به مقدار لازم


( طرزتهیه )

ابتدا گوشت را به قطعه های دلخواه یا قیمه ای برش می زنیم سپس با یک عدد پیاز خرد شده ؛ روغن زیتون ؛ زعفران ؛ ادویه های دلخواه به غیر از نمک مزه دار می کنیم و در یک ظرف در بسته یک شب یا چند ساعت در یخچال استراحت می دهیم


سپس فلفل دلمه ای ؛ پیاز و گوجه را به قطعات متناسب برش می زنیم
بعد آنها را به شکل دلخواه یا یکی در میان گوشت ؛پیاز و فلفل به سیخ می کشیم سپس روی آنها نمک پاشیده و کمی روغن زیتون می ریزیم و روی منقل ؛ کباب پزیا در فر یا روی گاز کباب می کنیم ....


اگر می خواهید از فر برای کباب کردن استفاده کنید ابتدا فر را با حرارت 200 درجه سانتیگراد گرم کنید بعد از اینکه فر خوب گرم شد سیخ ها را روی توری فر چیده و به مدت 10 تا 15 دقیقه کباب کنید چون درجه و حرارت فرها متفاوت می باشد پس زمان را با فر خود تنظیم کنید اگر می خواهید از گاز برای کباب کردن استفاده کنید درون تابه کمی روغن بریزید  سیخ ها را  داخل آن بچینید
تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و در آن  را ببندید تا گوشت و سبزیجات پخته و کمی سرخ شوند و حالت کبابی به خود بگیرند هر چند دقیقه یکبار زیر و رو کنید تا همه طرف آن پخته شود بین 10 تا 15 دقیقه  یا کمی بیشتر زمان نیاز دارد تا آماده شود من از کباب پز استفاده کردم ؛ خییییلی ترد و خوشمزهههه بود ؛ امیدوارم تهیه کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید .
گوجه ها را جداگانه به سیخ کشیدم روی آنها نمک و فلفل پاشیدم سپس کباب کردم

پلو را هم به شکل معمول آبکش و سپس دم کردم



 نکات
- اگر از سیخ چوبی استفاده می کنید حتما 1 ساعت قبل از استفاده سیخ ها را درون آب قرار دهید تا سیخ ها بر اثر گرما نسوزد -
- نمک را حتما هنگام کباب کردن روی گوشت بپاشید چون باعث سفتی گوشت خواهد شد .
- از هر ادویه ای با توجه  به ذائقه خود می توانید استفاده کنید .
- حتما از سبزیجاتی که قابلیت سریع کباب شدن را دارند استفاده کنید.

نوش جان
  آزاده

2 comments:

  1. چه خوبه که همه جوره میشه درستش کرد
    هم توی فر و هم روی گاز و هم کباب پز و منقل
    یکی از مشکلات من منقل به پا کردنه
    ممنونم عزیزم عالی بود

    ReplyDelete
    Replies
    1. آرهههه
      یکی از خصوصیات خوب این غذاست
      امیدوارم درست کنید و از طعمش لذت ببرید

      Delete