Tuesday, December 15, 2015

باسلوق


باسلوق نوعی شیرینی ترکی بسیار خوشمزه است .
یادآور شب های یلدا در کنار عزیزان ..
این شیرینی بیشتر درشب یلدا و عید نوروز تهیه می شود و طرفداران زیادی دارد .. خیلی راحت درست می شود.
برای تهیه این شیرینی سنتی با من همراه شوید تا یک شیرینی خونگی لذیذ زینت بخش سفره های یلدایی شما عزیزان باشد
پیشاپیش یلدا مبارک ...



 مواد لازم
نشاسته : 1 پیمانه
شکر   : 1,1/2 پیمانه
گلاب  : 1/2  پیمانه
کره    : 3 قاشق غذاخوری
آب     :  3 پیمانه
وانیل  : 1/2 قاشق چایخوری
پودر ژلاتین : 2 قاشق چای خوری
پودر نارگیل : به مقدار لازم
گردو : به مقدار لازم

(طرز تهیه )

 نشاسته را در ظرفی بریزید و به آن 1 لیوان آب سرد اضافه کنید


 چند دقیقه بگذارید بماند سپس خوب هم بزنید تا نشاسته حل شود 2
لیوان دیگر آب و شکر را به نشاسته اضافه کنید دوباره هم بزنید .



سپس نشاسته را روی حرارت ملایم قراردهید و مرتب با قاشق چوبی هم بزنید تا شفاف شود


در ادامه حرارت را کم کرده و ژلاتین شفاف شده ؛ وانیل و گلاب را هم به مخلوط اضافه می کنیم. درآخر كره را هم اضافه کرده پس ازده دقیقه از روی حرارت برمی داریم بعد از اينكه كمی خنک شد گلوله های كوچكی از خمير باسلوق جدا می كنيم در دست گرد می كنيم و در پودر نارگيل می غلتانيم و با گردو یا خلال پسته
تزیین می کنیم..
تقریبا 30 تا 40 دقیقه طول می کشد تا مایه باسلوق به غلظت مناسب برسد

 برای تهیه باسلوق به صورتی دیگر هم می توان عمل کرد ....
- روی یک کاغذ روغنی پودر نارگیل بریزید سپس مواد را روی آن پهن کنید وسط مواد گردو بچینید و سپس کاغذ را رول کنید و در یخچال قرار بدهید تا سرد شود سپس برش بزنید
بعد باسلوق‌ها را چند ساعت درون یخچال بگذارید سپس از ظرف خارج کرده در ظرف چیده و سرو کنید .... 



نکات
- من چون نشاسته گندم نداشتم از نشاسته ذرت استفاده کردم .
- برای شفافیت ژلاتین ابتدا پودر ژلاتین را داخل کاسه ای بریزید و کمی آب روی آن بپاشید و روی بخار آب( به روش بن ماری) قرار دهید تا حالت اسفنجی پیدا کند سپس به باقی مواد اضافه کنید .
- به جای آب از آبمیوه برای طعم دار و رنگین کردن باسلوق می توانید استفاده کنید
- از خلال بادام یا خلال پسته هم به جای گردومی توانید استفاده کنید. 
- ژلاتین باعث ژله ای و کش دار شدن باسلوق می شود و مانند باسلوق های بازاری شفاف می شود البته استفاده از آن اختیاری و در صورت تمایل می توانید آن را حذف کنید .


 نوش جان ; آزاده

2 comments:

  1. سپاسگزارم .دست شما دد نکنه توضیحاتتون بسیار خوب بود

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام عزیزم
      خواهش می کنم امیدوارم تهیه کنید و از طعم آن در کنار عزیزانتون لذت ببرید
      ****
      Azadeh

      Delete