Tuesday, September 8, 2015

خورشت کرفس


خورشت کرفس یکی از خورشت های اصیل ایرانی و مجلسی است که از ترکیب گوشت گوسفند یا گوساله ؛ کرفس ؛ نعناع و جعفری تهیه می شود ؛ نعناع عطر و طعم بینظیری به این خورشت می دهد چنانچه تمایل داشته باشید با من و طرز تهیه این خورشت خوشمزه همراه باشید ...


مواد لازم
گوشت خورشی :۵۰۰ گرم
ساقه کرفس :۳۰۰ گرم ( ۱ عدد بزرگ یا ۲ عدد کوچک )
نعناع : ۳ قاشق غذاخوری
جعفری :۲۰۰ گرم
برگ کرفس :۲۰۰ گرم ( تمام برگهای سبز وتازه )
پیاز : ۲ عدد
نمک ؛ فلفل ؛ زردچوبه و ادویه خورشتی : به میزان لازم
روغن : به میزان لازم
آبلیمو یا آبغوره : به میزان لازم


( طرز تهیه )

 پیاز را ریز خرد کنید با کمی روغن  تفت دهید با گوشت تفت داده تا خوب سرخ شود و بعد زردچوبه و ادویه بزنید و به آن آب اضافه کنید و بگذارید بپزد .

ساقه های کرفس را که به اندازه دلخواه خرد کرده اید را در روغن کمی تفت دهید و کنار بگزارید نعناع , جعفری , برگهای کرفس را ریز خرد کنید و در روغن جدا تفت دهید و به خورشت اضافه کنید .


وقتی گوشت پخت و خورشت جا افتاد ساقه های کرفس را به خورشت اضافه کنید و حرارت را کم کنید و بگذارید تا خورشت به مدت ۲۰ دقیقه خوب به روغن بیافتد .
در آخر هم نمک و فلفل و ترشی خورشت را اندازه کنید.




سپس در ظرف مناسب ریخته  به همراه پلو سفید یا زعفرانی و مخلفات مورد علاقه سرو کنید .


( نکات )
- به جای آبلیمو یا آبغوره می توان از لیمو عمانی استفاده کرد.
- در صورت دلخواه می توانید از یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی استفاده کنید
- استفاده بیشتر از نعناع باعث تلخ شدن خورشت شما می شود.



نوش جان ; آزاده

2 comments: