Friday, June 5, 2015

مشکوفی



مشکوفی
یا مسقطی کاسه ای یکی از دسرهای سنتی و ساده ایرانی است که معمولا در ماه رمضان تهیه می شود و از سری دسرهای نشاسته ای می باشد در تهیه آن می توان ازعرقیجات مختلفی مانند گلاب یا بهار نارنج استفاده کرد در صورت تمایل می توانید با من و طرز تهیه این دسر لذیذ همراه باشید . 

مواد لازم

آب      :    2  پیمانه
شیر    :    3  پیمانه
شکر   :    1  پیمانه
نشاسته :   1/2 پیمانه
گلاب   :  1/2 پیمانه
پودر هل :  1/2 قاشق چای خوری
زعفران غلیظ :  1/4 پیمانه
کره :  50 گرم
خلال بادام : 50  گرم
خلال پسته : برای تزیین
( طرز تهیه )

 ابتدا نشاسته را در آب سرد حل کرده و از صافی رد می کنیم سپس در یک قابلمه می ریزیم بعد شیر را اضافه می کنیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا کم کم غلیظ شود وقتی که این مخلوط کمی غلیظ شد شکر را اضافه می کنیم و هم می زنیم تا وقتی که به جوش آید مواد که به جوش آمد ( تقریبا ۲۰ دقیقه طول می کشد ) مایع که به جوش آمد گلاب ، خلال بادام وپودرهل را اضافه می کنیم و مرتب هم می زنیم
تا زمانیکه از کناره های ظرف شروع به حباب زدن کند و قوام بیاد سپس کره را اضافه می کنیم.
در آخر زعفران را هم اضافه کرده خوب هم می زنیم فقط باید مخلوط کنیم تا رنگ زعفرانی بگیرد.
از روی حرارت برمی داریم در ظرف مورد نظر ریخته با خلال پسته تزیین کرده سپس اجازه می دهیم دسر در محیط آشپزخانه خنک شود بعد در يخچال قرار می دهيم
می توانیم بعد از آماده شدن دسر آن را در یک ظرف بزرگ یا در کاسه های تک نفره سرو کنیم امیدوارم شما هم در مناسبت های مختلف به خصوص ماه رمضان تهیه کنید و از طعم آن لذت ببرید  

( نکات )
- اگر نشاسته را با آب گرم مخلوط کنیم گلوله می شود پس حتما باید با آب سرد 
  مخلوط کنیم.
- این دسر هم مانند بقیه دسرهای سنتی به هم زدن زیاد نیاز دارد .
- تفاوت مشکوفی با مسقطی در این است که نسبت به سایر انواع ، شل تر است و   
  تقریباً مثل شله زرد است.
- این دسر شبیه فرنی تهیه می شود یعنی تا زمان آماده سازی باید مرتب آن را هم  
   بزنید تا گلوله نشود.
- به جای شیر از آب هم می توانید استفاده کنید در این صورت مقدار آب دستور دو 
  برابر می شود
- برای رنگ بندی علاوه بر زعفران می توانید از پودر کاکائو ؛ نسکافه یا رنگ های 
  خوراکی استفاده کنید.
- این دسر را می توانید در ۳ رنگ زعفرانی ؛ وانیلی یا کاکائویی تهیه کنید .
- به جای کره از روغن مایع نمی توانید استفاده کنید چون روغن مایع طعم مسقطی را 
  عوض می کند .
- این دسر را یک رنگ یعنی سفید یا زعفرانی هم می توان تهیه کرد
- این دسر را می توان هم گرم هم به صورت سرد سرو کرد .



نوش جان ; آزاده

No comments:

Post a Comment